Mätidippi sipseille – korkkaa kylkeen hyvä kuohuviini!

27.11.2024 - Artikkelit|

Juhlien tarjoilut eivät vaadi liikaa aikaa ja vaivaa, kun tarjolle asettelee mätidipillä kuorrutetun sipsivadin ja korkkaa kylkeen tyylikkään kuohuviinin.

Mätidippi on juhlava, mutta helppo tarjottava, joka sopii erityisesti loppuvuoden juhlapöytiin tai illanistujaisiin. Dipin voi tehdä jääkaappiin odottamaan ja maustumaan vaikka jo edellisenä päivänä!

Tämän kyseinen mätidippiresepti on saanut inspiraationsa Meksikon ruokakulttuurista, joka on vaihtelua perinteiselle sitruunalla ja tillillä maustetulle mätidipille. Limen hapokkuus ja savupaprikan kevyesti savuinen maku tuovat annokseen tuulahduksen meksikolaisia makuja, kun taas korianteri antaa raikasta ja aromaattista särmää.

Granaattiomenansiemeniä kevyt makeus tasapainottaa mädin ja sipsien suolaisuutta. 

VIINISUOSITUS: Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut (17,59 €)lindauer special reserve blanc de blancs

Australialainen Lindauer-kuohuviini on erinomainen pari tälle dipille! Sen elegantit kuplat sopivat suolaiselle sipsivadille kuin nenä päähän.

Lindauer Special Reserva Blanc de Blancs Brut valmistetaan perinteisellä menetelmällä – eli siis samoin kuin samppanjat! Valmistusmenetelmä tuo makuun ihanaa paahteisuutta, briossisuutta sekä tyylikkyyttä.

MÄTIDIPPI

  • 2 prk (á 200 g) ranskankermaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 ruukku korianteria
  • ½ tl savupaprikaa
  • 1 lime (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
  • 150 g kirjolohenmätiä tai merilevämätiä
  • ½ granaattiomenaa (siemenet irrotettuna)
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pss perunalastuja

Kuori ja hienonna punasipuli sekä korianteri.

Vatkaa ranskankerma kevyesti pehmeäksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sipuli, korianteri, limen kuori ja mehu. Mausta savupaprikalla, suolalla ja pippurilla.

Lusikoi dippi perunalastujen päälle laakealle vadille. Koristele mädillä ja granaattiomen asiemenillä. Tarjoa loput dipistä kulhossa ja koristele korianterilla.


LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.