Esporão
”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa.
Esporão Pé Tinto
Pé (portugaliksi jalka) on Esporãon valikoiman edullisin viinisarja. Pé Tinto edustaa kattavaa otosta paikallisia rypälelajikkeita (mm. Moreto, Castelão, Trincadeira), jotka ovat peräisin ilmastoltaan lämpimän ja aurinkoisen Alentejon viinitarhoilta. Pé Tinto on hedelmäinen ja keskitäyteläinen viini, joka on alkoholi- ja malolaktisen käymisen jälkeen kypsynyt terästankeissa neljän kuukauden ajan ennen pullotusta.
Viinin kuvaus
Väriltään rubiininpunaisen viinin tuoksussa on metsämarjoja ja kypsää hedelmäisyyttä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja notkea, ja maussa on tuoksun kaltaista marjaisuutta ja pientä mausteisuutta. Tanniinit tuovat viiniin sopivasti rakennetta. Miellyttävä ja tasapainoinen jälkimaku.
Viinin käyttö
Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen viinivalinta. Monikäyttöinen Pé toimii buffetpöydän punaviininä tai seurusteluviininä illanistujaisissa. Erityisesti tuhdit pastat sekä miedot kana- ja liharuoat sopivat tälle viinille.