Famille Perrin
Perrinin perhe on tuottanut viinejä Etelä-Rhônessa viime vuosisadan alusta. Viinejä tehdään luonnonmukaisesti ja maaperää kunnioittaen: suku on alueen suurin luomu-tuottaja. Luomutuotantoa heillä on ollut 50-luvulta ja biodynaamista 70-luvulta asti. Puikoissa on tätä nykyä Perrinin suvun neljäs ja viides sukupolvi. Suvun hallinnassa on kaikki viinitarhalta kaupan hyllylle asti, taitoa löytyy viljelystä markkinointiin. Perrinillä on palstoja ympäri Etelä-Rhônea, ja erityisen taitavia he ovat blendauksessa – suku pystyy tuottamaan uniikkeja, luonteikkaita ja alueelle tyypillisiä viinejä riippumatta tyylistä tai hintapisteestä. Viinisuku omistaa myös La Vieille Ferme -tuotemerkin.
Famille Perrin Côtes Du Rhône Reserve Rouge
Klassinen Rhônen viini on blendi Grenache (40%), Syrah (20%) ja Mourvèdre (40%) -rypäleitä. Viinin Grenache tulee Prébois-palstalta Orangen läheltä ja Syrah pohjoisemmasta, Vinsobresista. Osa viinistä on kypsynyt terästankeissa ja osa tammitynnyreissä vuoden verran.
Viinin kuvaus
Syvä, tummanpunainen väri purppuran sävyillä. Voimakkaassa ja vivahteikkaassa tuoksussa voi erottaa paahteisuutta, metsänpohjaa ja tryffelimäistä sienen tuoksua tummaan kirsikkaisuuteen yhdistettynä. Mausta löytyy kypsää tummaa hedelmää seka Syrah’n mausteisuutta. Elegantissa viinissä on hienostuneet tanniinit ja pitkä jälkimaku.
Viinin käyttö
Monikäyttöinen viini viihtyy hyvin erilaisten liharuokien, kuten possun, siipikarjan tai naudan kanssa.