Miguel Torres Chile
Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.
Miguel Torres Almado
Almadon päärypäleinä ovat Cabernet Sauvignon ja Merlot, mutta viinin juju on se, että blendissä käytetään myös Chilessä harvinaisia Touriga Nacionalia (8%) ja Tempranilloa (12%). Nämä tuovat viiniin tummien hedelmien makua sekä jännitettä ja raikkautta rakenteeseen. Rypäleet tulevat tarkaan valituilta tarhoilta eri puolilta Maulen laaksoa (San Luis de Alico ja Huerta de Maule). Almado kypsyy 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 18% on uusia.
Viinin kuvaus
Syvänpunainen väri. Tuoksusta voi erottaa tummaa marjaa ja kypsää hedelmäisyyttä. Maku toistaa tuoksua, mutta esille nousee myös pehmeää yrttisyyttä sekä hentoa savuisuutta. Viinin rakenne on silkkinen ja kypsän täyteläinen, mutta samaan aikaan lasista löytyy selkärankaa ja raikkautta.
Viinin käyttö
Toimii loistavasti grillatulle, rasvaiselle lihalle. Oikein säilytettynä kypsyy vielä 10-20 vuotta.