Kun ulkona paukkuu pakkanen ja viima viuhuu, lautaselleen kaipaa mausteista currya, joka on kuin halaus sisältäpäin.
Kikhernecurry saa makunsa monivivahteisesta mausteseoksesta, jossa yhdistyvät muun muassa kurkuma, inkivääri ja lämpimät chilin sävyt. Ruoka ei kuitenkaan ole liian tulinen, vaan juuri sopivasti mausteinen, jotta Torres Viña Esmeralda pääsee oikeuksiinsa.
Kun ruuasta löytyy lämpöä ja mausteisuutta, se kannattaa yhdistää hedelmäisen ja puolikuivan valkoviinin kanssa.
Tällä yhdistelmällä pakkaspäivät muuttuvat entistä maistuvammiksi!
Viinisuositus: Viña Esmeralda 2023 (11,48 €)
Tämä vaaleankeltainen, puolikuiva valkoviini on todellinen helmi talven ruokapöytään. Viinin raikkaat hapot leikkaavat curryn täyteläisyyttä ja korostavat mausteiden monimuotoisuutta.
Espanjalainen Viña Esmeralda on täydellinen niihin hetkiin, kun lautaselle on katettu jotain mausteista! Kokeile viiniä ainakin kikhernecurryn, tacojen, sushin sekä avokadopastan kanssa.
Viini on kahden aromikkaan rypäleen sekoitus: Moscato ja Gewürztraminer. Raikas ja herkullisen kukkea valkoviini on arvostetun viinitalo Torresin tuottama.
Viinilehti kuvailee tätä espanjatarta edulliseksi ostokseksi laatuunsa nähden!
Bataatti-kikhernecurry
- 1 (n. 400 g) bataatti, kuutioituna
- 2 porkkanaa, viipaloituna
- 2 rkl öljyä
- 2 sipulia, hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 keltainen chili, hienonnettuna
- 2 rkl keltaista currytahnaa
- 3 tl curryjauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 tlk (400 g) kikherneitä, valutettuna
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 2 dl kasvislientä
- 1 limen mehu puristettuna
- suolaa tarvittaessa
- tuoretta korianteria
- jogurttia
- jasmiiniriisiä ja naanleipää
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita noin viisi minuuttia. Lisää inkivääri sekä chili ja kypsennä hetki.
Ripottele currytahna, curryjauhe ja kurkuma pannulle ja freesaa pari minuuttia. Lisää bataatti ja porkkana. Sekoita kaikki hyvin sekaisin. Kaada kookosmaito ja kasvisliemi. Hauduta noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon kikherneet ja anna niiden kuumeta.
Viimeistele limemehulla ja lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoile korianterin ja jogurtin kanssa. Nauti riisin ja naanleipien seurassa.